URA architecten

We dromen al erg lang van een plaats waar al onze Sint-Janners samen kunnen leren, leven en beleven. En deze droom gaan we binnenkort EIN-DE-LIJK kunnen waarmaken.


Vanaf september 2024 zullen al onze kinderen kunnen school lopen in een vernieuwd gebouw op de Mechelsevest. Kleuters en lagere school kinderen allemaal samen!! Heerlijk toch?!


Vorig schooljaar werd de zoektocht gestart naar een ontwerpteam die deze uitdaging met ons wou aangaan. Om dit team te selecteren organiseerde het bestuur van onze school een ontwerpwedstrijd. Hierbij werden enkele ontwerpteams uitgekozen die vervolgens op basis van een uitgeschreven bouwprogramma hun visie mochten voorstellen aan de hiervoor speciaal geselecteerde jury.

De voorstellen werden beoordeeld aan de hand van criteria zoals landschapinsrichting, architecturale vormgeving, functionaliteit van het plan, duurzaam en energiebewust bouwen en budgettaire haalbaarheid.


Voor onze school werd het ontwerpteam onder leiding van de architecten URA aangeduid. De voorgestelde visie zet vooral in op de basiskwaliteiten van de bestaande gebouwen, speelplaats en tuin en versterkt die door het toevoegen van een nieuwe inkomzone en het organiseren van de klassen rond de speelplaats. Het geheel wordt bouwtechnisch opgewaard.


Deze werken betekenen een investering van ongeveer 2 miljoen euro.


De definitieve bouwaanvraag dient klaar te zijn tegen het einde van dit kalenderjaar. De komende weken en maanden zal er dus nog hard gewerkt worden om het uiteindelijke ontwerp klaar te hebben.


Tijdens het toekomstcafe (vorig schooljaar) gaven we ouders en buurtpartners de kans om even mee te kijken naar onze school. Het werd een zeer waardevolle avond. Heel wat ideeën werden mee opgenomen in het bouwprogramma en zien we nu ook vertaald in het voorontwerp.


Wanneer de architecten klaar zijn met de plannen, krijgen jullie deze uiteraard ook te zien.


Wordt vervolgd....

SPANNEND!86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven